Kom så gör vi julmaten ihop!

I år bjuder vi in er att tillsammans med oss förbereda julmaten! Ni kommer efter att vi stängt butiken och under ca två timmar julstökar vi ihop. Vår ambition är att släppa iväg er fyllda av julstämning och inspiration inför helgerna! Du väljer mellan att komma och förbereda julens olika variationer på lax eller julens marmelader:

Lax
Du kommer under kvällen få provsmaka flera olika laxgravningar som vi förberett och sedan tillreda din egen laxbit efter eget tycke och smak. Till detta gör vi hovmästarsås. Vi kommer även tillsammans tillreda butikens egna recept på inlagd lax, och där alla deltagare såklart får med sig sin egen burk hem. Vi tycker det är suveränt att servera en dillmajonäs till denna så det kommer vi också göra tillsammans.
Under kvällen bjuder vi på förfriskningar och tilltugg med julinspiration och vi hoppas ni kommer fråga oss om receptet!

Du går hem med din egna gravade laxbit (ca 200g), inlagd lax (ca 100g), en burk hovmästarsås och en burk dillmajonäs. Den gravade laxen får du med dig hem i en vacumpåse och kan läggas i frysen och har då upp till 6 månaders hållbarhet. Den inlagda laxen håller ca 10dagar i kylskåp.

Tillfällen att boka:
Torsdag 30/11 18-20
Torsdag 14/12 18.15-20.15

Marmelad
Vi inleder med att prova några olika marmelader ihop med goda ostar, och efter det kokar vi egen marmelad att ta med hem. Vi kommer också göra egen inkokt frukt och gå igenom ett enkelt sätt att göra citruscurd. Under kvällen kommer vi jobba två-och-två vid kokplattorna och antingen anmäler ni er ihop eller så paras ni ihop när ni kommer. Vi kommer förbereda tilltugg med julsmaker och bjuda på förfriskningar under kvällen.

Du går hem med två burkar hemkokt marmelad av olika slag (ca 1,5 + 1,5 dl), din egna inkokta frukt, smakprov på citruscurd samt förslag på användningsområden. Marmeladen har minst 8 veckors hållbarhet vid förvaring i kylskåp.

Tillfällen att boka:
Torsdag 7/12 18.15-20.15

Pris per person 550kr och tillfälle.

För den som önskar göra en större laxbit kommer det finnas möjlighet att köpa större bit på plats. Till marmeladerna kommer det gå att köpa vackra glasburkar att lägga sin marmelad i.Maila oss för bokning: marja@adelsobutik.se Ange hur många du vill boka för samt vilken dag. Vid dessa evenemang önskar vi förskottsbetalning.

Önskar du göra detta med ditt jobb eller en annan större grupp? Maila oss din förfrågan!